Rysk plommonkaka anno 1900. . . 


(Såg detta charmiga recept på facebook)




Vad tror ni om denna kaka med höstkänsla
ur Klasgårdens receptbok, 
sammanställd av fröken Elisabeth Tirén
(1879 - 1971)



Receptet

En kanna gula plommon, förvällas i vatten,
så att skinnet lossnar, hvarefter de skalas och
stenarna borttages samt sockras helt litet.


Stött kanel påströs o rifven kryddlimpa eller 
stötta skorpor stekas i skirt smör.


En smord form eller kakpanna belägges med
stekt bröd och plommonmassa hvarftals
tillsammans med det stekta brödet tills
formen blifva full.


Gräddas i lagom ugnsvärme o är så färdig!


(Gräddas i lagom ugnsvärme o är så färdig. . . . 
där får man verkligen känna sig fram)! hi hi



Ja vad säger man. . . fy tusan eller Himmelskt gott!!!

Värt att profva iaf!!!


Bildresultat för bilder pÃ¥ plommon 



P.S Nu ska jag bekämpa mina förkylningsbaskelusker Relaterad bild
med "ColdZyme". . .som enligt reklamen förkortar förkylningstiden!?
Någon som har prövat? D.S